pirmdiena, 2013. gada 7. janvāris

Ritma Grizāne: par sevi un Keiptaunu

Ritma Grizāne, dzimusi Limbažos, 1981.gadā. Līdz 18 dzimšanas dienai dzīvoju Ozolmuižā (Limbažu rajons), skolā gāju Dikļos un Valmierā. Pēc vidusskolas beigšanas pārvācāmies dzīvot uz Gaujienu (Alūklsnes rajons) un studēju Latvijas Lauksaimniecības universitātē socioloģiju un ekonomiku. 2004.gadā studējot Holandē satiku savu vīru Nīlu - tīru keiptaunieti, kurš mani atveda uz Keiptaunu. 

Pāris gadus dzīvojām Rīgā un es strādāju Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā. Nīls iemācījās runāt latviski:). 

2008.gadā pārcēlāmies uz dzīvi Keiptaunā. Iestājo Cape Peninsula Universitātē un izmācījos par gidu. Izrādās, ka par gidu tā pat uzreiz nevar strādāt. Nepieciešams sertifikāts.
Izgāju 2 kursus (2 gadus): 
1.Keiptauna un vīna ieleja; 
2. Rietumkapzemes reģions (Western Cape)

Šobrīd esmu vienīgais latviski runājošais gids Keiptaunā un apkārtnē. Vadu ekskursijas arī krieviski un angliski, bet visvairāk priecājos par tautiešiem, kas atbrauc līdz Keiptaunai:).

Audzinu 2 puikas. Strādāju maiņās pilnu slodzi starptautiskā kompānijā un vadu ekskursijas brīvajā laikā. Papildus brīvajā laikā gleznoju portretus: http://ritmart.blogspot.com/ un nodarbojos ar jāšanas sportu. 

   Ritma Grizāne, foto Neil Eybers

2 komentāri:

  1. Sveika, Ritma! Prieks atrast kādu latvieti. Es patreiz dzīvoju Johannesburgā ar savu vīru Nilu. Mēs plānojam doties uz Keiptaunu, lai apskatītu tās sakaistumu. Kādi ir Tavi ieteikumi par labāko ceļošanas laiku un vietām?

    AtbildētDzēst
  2. Sveika, Evi! Prieks ka uzrakstīji!:) brauciet tik šurp! Šobrīd ir viens no labākajiem laikiem- vēl ir silts un vējš rimies, turklāt varēsiet aizbēgt no Johannesburgas lietavām:)

    AtbildētDzēst