pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Diena 8: Āfrikas dzīvnieki un svelme

Devītās dienas rīts, apēdam to, kas ēdams, sakrāmējam koferus un atvadamies no Tsitsikamma reģiona un dodamies vērot to, kas noteikti Āfrikā jāredz- Āfrikas dzīvniekus. Mūsu izvēlētais safari parks saucas Plettenberg Bay game lodge. Tā saucamais safari jeb game drive notiek vaļēja tipa džipā. Mums paveicās, ka bija silts un jauks laiks, bet bieži šāda veida auto ir nelādzīgi vējains un auksts- tāpēc vērts paķert līdzi jaciņu:)
Žirafe pie koka, kur vinai nebūtu jābūt:) apkārt ir salikti akmeņi, lai žirafe nepostītu kokum, bet viņa tik un tā!
Taisnības labad, mūsu brauciena laikā lauvas bija izlaidušies ēniņā karstuma dēļ. Šis foto no mana arhīva.
Es ar dzīvnieku bildēm būšu skopa, visā visumā- tas ir jāredz un jāizbauda savām acīm:) 

Pēc safari izbrauciena mums ir paredzēts garš pārbrauciens uz Swerllendam, kur ieplānotas nākamās naktsmājas. Pa vidu vēl ieplānots iegriezties Aloe Ferox (radiniece Aloe Vera) fabrikā, taču šo plānu mums neizdodas īstenot jo tuvumā plosās krūmu ugunsgrēki un alveju fabrika ir slēgta. Mums izdodas apskatīt arī ugunsdzēsēju helikopteru darbībā. 

Uzpildam degvielu un esam gatavi doties tālāk. Taču, ak vai, šoseja ir slēgta to pašu nelaimīgo ugunsgrēku iespaidā. Mums nākas veikt neplānotu apkārtceļu, kas ir zemes ceļš un apkārt rēgojas un kūp tiko izdegušas eikaliptu audzes un feinbos krūmāji. Visai baisi. 

Laimīgi tomēr tiekam līdz asfaltam T veida krustojumā, kas joprojām nav šoseja uz kuras mums jānokļūst. Priekšā zīme: uz vienu pusi Swellendam, kur mums jābrauc, uz otru Stilbay. Es zinu, ka Stilbay ir jauka pludmale un tā nav pārāk tālu no mūsu krustojuma (te jāatzīmē, ka DĀR uz zīmēm neliek km). Ir ātrais piedāvājums- braucam nopeldēties!!! Tā arī darām:)
Stilbaai pludmale.  Paldies, Taigai par bildi.
Daži no mums ir kaislīgi peldētāji, citi ne tik ļoti- tomēr kāju izstaipīsana pēc kratīšanās busiņā, visiem nāk par labu:) Pēc ātrās atpūtras dodamies uz mūsu galamērķi Swellendam, kuru arē veiksmīgi sasniedzam ap 6 vakarā - visi esam izbadējušies un izvēlamies vietējo restorānu vakariņām- ņamm! Tikai ap 9.30 vakarā veiksmīgi ierodamies naktsmājās. Huh, pamatīga dieniņa!!! :)

Ritma






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru