trešdiena, 2015. gada 3. jūnijs

Dzimšanas diena MĀKOŅOS

30!!!

Trīsdesmito dzimšanas dienu izvēlējos atzīmēt Keiptaunas Velna smailē (Devil's peak). Kad otro reizi 2011.gadā biju Keiptaunā, gides Ritmas Grizānes (māsas) pavadībā kāpu Galda kalnā (slavenajā Table mountain), kad dzirdēju leģendu par Velna smaili - īsumā - tur pats velns ar pirātu kapteini vēl šobaltdien sacenšas, kurš vairāk pīpes var izpīpēt, tādēļ uz Velna smailes bieži ir kāds mākonītis kaut pārējās debesis zilas.
Sagaidot savu 30to dzimšanas dienu (2014.gadā), nolēmu kāpt Velna smailē, lai ar pirātu kapteini un pašu Velnu kādu pīpi uzvilktu - paaicināju arī draugu līdz - lai drošāk. Šim pasākumam cītīgi sagatavojos - iegādājos pīpi ar visiem piederumiem, tabaku un sērkociņu kastīti, uzkodām - banānu, ābolu un riekstu paciņu.
Nonākot Velna smailes pakājē, pamanījām, ka tās virsotni klāj pufīgs mākonis, pēc pieredzes zināju, ka tas nozīmē aukstākus laika apstākļus, jo lejā bija ap +29 grādi, kam atbilstoši bijām saģērbušies.
Ar šaubām par nokļūšanu smailē, mēs sākām kāpt. Šaubas mazinājās, kad uz takas sastaptie tūristi priecīgi apliecināja, ka virsotni esot iespējams sasniegt. Kāpām, baudot plaši pārredzamo pilsētas skaistumu un pēdējo krāšņo Proteju (nacionālais zieds) ziedu plaukumu. Uz takas sastapām arī trīs pusdienas snaudā ielaidušos krūmgriezējus.
Nonākot aptuveni 100m līdz smailei, uz miesas izjutām mākoņa mitrumu uz auksta vēja dvašu, kāpot augstāk, vējš pieņēmās spēkā un mūsu miesa jau sāka salt. Jau apspriedām variantu kāpt lejā, tomēr vēlme nokļūt smailē, lai ar Vellu un pirātu kapteini sapīpētu bij lielāka! Nokļuvuši virsotnē, neredzējām pilsētas daili, patiesībā, Vells ar pirātu kapteini tik ļoti bij piedūmojuši, ka nespējām redzēt tālāk par 5 m.
Starp akmeņiem meklējām kādu bezvēja vietu, lai varētu iekurt pīpi. Meklējām šur un tur, izmēģinājāmies visādi, līdz beidzās sērkociņi. Pie vainas bij' vējš, nosalušie pirksti vai neprasmīga rīkošanās ar pīpi, bet palikām neuzpīpējuši, un Velnu, pirātu kapteini un skaisto Keiptaunas skatu no smailes neredzējuši.
Lai arī neizdevās ieplānotais, tas bija skaists dzimšanas dienas notikums, ko atcerēties!

Inga Grizāne

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru