piektdiena, 2013. gada 10. maijs

Safari no Keiptaunas (Dienvidāfrika)

Lauva Fairy Glen parkā
Protams, kad esam Āfrikā, gribam redzēt Āfrikas lielos zvērus, vai ne?!
Ziloni Addo nacionālajā parkā
Hippo Aquila parkā

Šeit būs apkopotas manas pārdomas par iespējām vērot Āfrikas dzīvniekus, ja jūsu ceļa mērķis ir Keiptauna. Varianti ir vairāki un atšķiras ar cenām/ zvēriem / attālumu no Keiptaunas.

Pirmais uz ko jāskatās- vai safari parks ir vienkārši parks, jeb var lepoties ar lielo piecinieku. Lielais piecinieks: lauva, zilonis, bifelis, leopards un degunradzis. Te uzreiz jāatzīmē, ka lieta ne vienmēr ir tik vienkārša un Lielais piecinieks vēl negarantē, ka parks un pieredze būs viennozīmīga.

Tuvākais variants = dārgākais (?)

Baltais degunradzis 
Keiptaunas tuvumā ir izvietoti vairāki Lielā 5 parki. Ar tuvumu jāsaprot, 2-4 stundu brauciena attālumā no Keiptaunas, kas nozīmē, ka parku var apskatīt vienas dienas ietvaros. Īpaši piemērots tiem, kam DĀR apmeklējumam atvēlētas 3-4 vai pat mazāk dienas, bet Āfrikas zvērus dikti gribas redzēt. parks varbūt nav pārāk liels un zēru bari nav milzīgi, bet iespējams redzēt diezgan lielu zvēru daudzveidību un zvēriem piebraukt klāt tuvu. Lauvas un leopardi būs atsevišķā iežogojumā.

Vidējais dienas plāns:
1)Izbraukšana no Keiptaunas pa 6iem rītā,
2)brokastis/ kafija parkā,
3) safari izbrauciens 2-3 stundas;
4) pusdienas - parasti iekļautas cenā
5) atgriezšanās Keiptaunā

Cena 1400-2000 ZAR par safari no personas + transporta izdevumi

Tālāk = labāk (?)

Ar "tālāk" jāsaprot parki, kurus nav iespējams un/ vai nav izdevīgi apmeklēt vienas dienas ietvaros. Šie parki pārsvarā atrodas Garden Route jeb Dārza ceļa ietvaros. Zvēru ziņā parki ir pielīdzināmi tiem parkiem, kas aprakstīti iepriekš un arī pieder pie privātajiem parkiem.
Žirafe Plettenberg Bay Game Reserve
Es noteikti iesaku šo variantu, jo pie vianas braukšanas var apskatīt arī citas labas lietas un vietas- kā stalaktītu un stalagmītu alas, nogaršot vietējās austeres, pabarot  vai izjāt uz ziloņa, izvest gepardu pastaigā, nolekt no augstākā gumijlēkšanas tilta pasaulē, aizbraukt uz Āfrikas tālāko dienvidu punktu vai ienirt ar haizivi. Ko Tu izvēlētos kā pielikumu safari?:) Šādā gadījumā jārēķinās ar 4-5 dienu izbraukumu ārpus Keiptaunas- atkarībā no interesēm un programmas.

Cena 350 - 450 ZAR no personas par safari izbraucienu + transports, naktsmājas un citas aktivitātes.


Addo nacionālais parks

Addo izmēros ir grandiozs un savā ziņā pielīdzināms Kruger nacionālajam parkam. Viņo paši saka, ka parkā sastopams Lielais Septītnieks = Lielais Piecinieks + vaļi un haizivis.
Cela zilonis Addo parkā
Parks aizņem milzīgu teritoriju un dzīvnieku skaits parkā arī ir irvērojams. Ap 600 ziloņu, 300 bifeļu, 2000 kudu utt. Ir arī 10 lauvas, kas atšķirībā no iepriekš aprakstītajiem parkiem staigā kur pašiem patīk un sagādā pārtiku paši.

Addo noteikti ir vērts apmeklēt! Taču man uzreiz jāsaka, ka garantija redzēt kādus noteiktus vzērus, noteiktā skaitā nav nekāda. Piemēram, mēs bijām pēcpusdienas safari braucienā un redzējām milzīgus barus ziloņu (ap kādiem 100 noteikti) un bifeļu baru (kādi 30), taču nākamajā dienā no rīta tādā pašā safari braucienā knapi atradām 2 ziloņu, šakāli, dažus kudu un krūmu cūkas. Lauvas mēs braucām meklēt otrās dienas pusdienlaikā - laimīgā kārtā lauvas ir tādi slinki dzīvnieki un daudz apkārt nestaigā, turklāt mēs zinājām, kur citi parka apmeklētāji tās todien bija redzējuši.
Lauva Addo nacionālajā parkā
Lai arī uz kādu parku kristu jūsu izvēle, saprotiet, ka dzīvnieku atrašana ir tāda laimes spēle!!!





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru