otrdiena, 2013. gada 20. augusts

Vaļi un haizivis Keiptaunā

Dienvidāfrikā, tai skaitā, Keiptaunas apkārtnē ir sastopami ne tikai ekskluzīvie Āfrikas dzīvnieki, šeit ir sastopamas arī tādas "ūdens slavenības" kā vaļi un haizivis!!!

Vaļi



Runājot par vaļiem, galvenokārt tiek minēts Dienvidu pareizais valis, kas Dienvidāfrikas krastu apdzīvo no jūlija līdz oktobrim. Kāpēc tāds ineteresants vārds?

Dienvidu- tāpēc, ka šis valis dzīvo dienvidu puslodē,
pareizais- pareizais valis, kuru medīt. Nav agresīvs, peld lēnu un negrimst, kad nogalināts!

Stāsta, ka esot bijis arī tāds Ziemeļu pareizais valis, bet mēs ziemeļnieki esam dikti aktīvi mednieki - izmedījām vali līdz izmiršanai :(

Vislabāk vaļus vērot no laivas, jo šie vaļi ir ļoti ziņkārīgi un bieži vien piepeld pie laivas ļoti tuvu. Interesentiem tiek piedāvātas speciāli vaļu vērošanas izbraucieni ar laivām. Vaļus var vērot arī no sauszemes- vislabākā vieta jādai nodarbībai ir Hermanus pilsētiņa.

Vaļu vērošana no laivas
Lai skaidrs, ka tā nav klints:)
Keiptaunas apkārtnē ir sastopami arī citi vaļi, kā pilotvalis, valis slepkava un braida valis, bet šos vaļus ieraudzīt var tikai tie, kam palaimējas;)

Haizivis

Haizivis atšķirībā no vaļiem pie mums ir sastopamas visu cauru gadu!:) Vai nav super?:D Visslavenākā no haizivīm, protams, ir lielā baltā, kuru tiešām šeit iespējams arī apskatīt. Lai arī hazivis Dienvidāfrikas ūdeņos ir apskatāmas visu cauru gadu, aktīvākā sezona ir ziemā (lasi jūlijs - septembris), tad arī redzamība ūdenī ir skaidrāka. 
Lielā Baltā. Paldies Eduardam par bildem!
 Mēs ieteiktu aplūkot šīs jūras plēsoņas no droša attālumu un drošā vidē- niršana ar haizivīm ar būri. Niršana ar haizivīm tiek piedāvāta, gan False bay līcī gan Ganbaai. gansbai visu cauru gadu, False Bay tikai sezonā. Ja ir vēlēšanā "ieskatīties haizivij acī", tad vēlams atvēlēt šim pasākumam pilnu dienu.

Niršana ar haizivīm Gansbaai

Nirēja sertifikāts nav nepieciešams, pastāv vecuma ierobežojums. 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru