pirmdiena, 2014. gada 31. marts

Divu dienu pārgājiens uz De Hel - Groot Wintehoek dabas parkā

Groot Winterhoek dabas parks (http://www.capenature.co.za/reserves/groot-winterhoek-wilderness-area/) atrodas ap 120km arpus Keiptaunas. Izklausās tuvāk, nekā šķitīs braucot. Jārēķinās ar apmēram 3stundu braucienu- viena iemesla dēļ- piekļuves ceļi nav no tiem ātrākajiem. 
Groot Winterhoek piekļuves ceļš
Mēs devāmies divu dienu pārgājienā  uz De Hel. De Hel ir fantastisks dabīgais baseins, kas izgrebs dziļā kalnu aizā! Fotogrāfijās to vienkārši nav iespējams parādīt! Pat slavenais hikinga guru Mike Lundy (http://hikecapetown.co.za/mike-lundy/) ir uzlicis De Hel foto uz vāka vienai no savām grāmatām! 


Diena 1:
Pirmie 13km no parka ieejas uz naktsmāju namiņiem (bez elektrības, ūdens un citām ērtībām- četras sienas, jumts, gultas un matrači) aizņēma mums aptuveni 5 stundas. Pa ceļam mūs priecēja fantastiska smilšakmens skulptūras un pāris upes baseini- ideāli peldēšanai. Šie baseini, atšķirībā no Keiptunai tuvāk atrodamajiem, dižojās ar kristāltīru ūdeni! Arī dzeramais ūdens nāca mums no upes- un man par pārsteigumu- bez kādas papildus piegaršas.
Virtuve pie dabas krūts:)

Atstājuši somas nakšņošanas vietā, devāmies ātrā solī uz De Hel. Jāatzīst, ka gājiens līdz namiņam jau mūs bija pamatīgi nogurdinājis un mēs tiešām apsvērām domu izlaist papildus gājienu uz De Hel. Uh, kā es priecājos, ka mēs tomēr devāmies uz šo fantastisko vietu!!!


Namiņā mēs atgriezāmies jau puskrēslā. Pēc dienā nostaigātiem 20km un efektīvas cīņas ar vietājiem zirnekļiem (no kriem pāris sasniedza cm 5-6) mēs visi bijām priecīgi laisties garšļaukus:).



Diena 2:

Atpakaļceļam mēs izvēlējāmies citu, garāku maršrutu. Kopā 22km, kas iekļāva arī vienu stāvāku kāpienu kalnā. 22km tika pieveikti 8 stundās, kurās iekļauts stundu garš pusdienas pārtraukums un gandrīz stundu gara maldīšanās pie Disa baseina. Lai gan taka nav pārāk serežģīta, tā nav arī izcili iezīmēta. Vairumā gadījumu nākas sekot akmens čupiņām, kuras atstājuši iepriekšējie gājēji. Taču mēs esam priecīgi, ka izvēlējāmies mazāk- populāro ceļu:) 




Ja jums ir iespēja un laiks izstaigāt šo taku, es no sirds iesaku! :)

PS. Neiesaku taku ļaudīm, kas baidās no aukstuma, zirnekļiem vai cieš no alerģijas pret ziedputekšņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru