ceturtdiena, 2014. gada 11. septembris

Chapmans Peak taka

Chapmans Peak Keiptaunā ir vairāk pazīstama dēļ ceļa, kas ved no Hout bay uz Noordhoek un val lepoties ar 114 līkumiem gar klinšano Atlantijas okeāna krastu. 

Haut bay līcis no takas (pirms iekāpām mākonī)

Taču šoreiz mēs nolēmām šajā smailē uzkāpt nevis izbraukt ceļu. Chapmans Peak ir maksas ceļš, bet lai tiktu uz taku, nav jāmaksā, jo tā sākas tur, kur ceļa bezmaksas daļa sākas. 


Taka nav smaga un/ vai bīstama. Vienā virzienā aizņem apmēram 1.5 studas. Sākuma kāpiens ir diezgan stāvs tāpat kā beigu kāpiens, taču pa vidu bija diezgan lēzens :) Pa vidu ir pāris strautiņu un takai ir vairāki atzari, kas iet uz citām smailēm. Tā kā mūsu plāns bija Chapmans peak, mēs pie tā pieturējāmies. 

Skats uz Indijas okeāna pusi 

Jāatzīst, ka mūsu izvēlētā diena nebija no tām piemērotākajām šim kāpienam- kalna galā karājās mākonis, kas mums tā arī neļāva ieraudzīt skatu no pašas Chapmans peak smailes. Teorētiski mēs skatījāmies uz Labās cerības raga pusi, no Galda kalna grēdas gala- diemžēl daudz tālāk par 100m mēs mākoņa dēļ neredzējām - būs jākāpj vēlreiz!:)

Augšā, kā jau sagaidāms, bija auksti! Tikušas lejā mēs iebraucām vienā no jaukajām Hautbay kafejnīciņām uz kafiju un siltajā saulītē pat neticējās, ka tiko mums visām bija auksti...

Skats no slavenā Chapmans Peak ceļa


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru