otrdiena, 2014. gada 16. septembris

Constantia Neck trail/ taka

Tā kā man darbā jābūt tikai pulksten 2os pēcpusdienā ar kolēģi nolēmām doties ātrajā pārgājienā. Sākotnējā ideja ir kāpt Vella smailē (Devils Peak), bet tur, kā par spīti uzklupis mākonis, kas nozīmē sliktu redzamību un aukstumu. Droši vien, ka mākonis līdz pēcpusdienai izplēnēs, bet mums nav laika to gaidīt. Tamdēļ nolemjam kāpt Galda kalnā no aizmugures- Constantia Neck puses, kur es zinu, ka mākoņa nav, jo braucot uz Keiptaunu redzēju. 

Constantia Neck, Keiptauna (Cape Town)

Tātad Constantia Neck! Šīs takas apmeklējums ir bez maksas. Sākums ir kalna pārejā, kur satiekas Constantia vīna ieleja un Hout Bay reģions.  Šī ir taka, pa kuru es pirmo reizi uzkāpu Galda kalnā. Tas patiesībā ir ceļš, kas peredzēts Galda kalna apkalpojošajam personālam, lai piekļūtu augšā esošajiem ūdens rezervuāriem (no kurienes nāk Keiptaunas dzeramais ūdens). Tātad kāpiens nav tehniski grūts- tāda pastaiga ar skaistu skatu:)

Constantia vīna ieleja, Keiptauna


Tālāk par pirmo rezervuāru mēs šoreiz nedodamies, ierobežotā laika dēļ. Augšā, protams, ir vēsāks un parādījies vējš. Un tikai pārsimt metrus tālāk redzam mākoni, kas sola apstākļus vēl nedraudzīgākus. Atvelkam elpu pāris minūtes pie saldūdens ūdenstilpnes (kuru Keiptaunā nav dikti daudz) un dodamies lejup. Lejā kāpjam pa taisno, atceļot lielāko ceļa līkumu:)


Ieskatam šī kāpiena tehniskie parametri no Endomondo programmas. Kopējais noietais attālums turpat 8km, apmēram 2 stundas. Tātad, ja uz pusdienu Keiptaunā nav ko darīt un laikapstākļi labi- var uzkāpt šo taku:) Un, ja brīva ir arī otra puse dienas, to var pavadīt malkojot Keiptaunas visvecākā vina reģiona vīnus vai atvilkt elpu pasaules slavenajā Kirstenbošas dārzā, kas ir turpat "aiz stūra". 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru