sestdiena, 2016. gada 6. februāris

Braai, poiki un jūras vēži

Svinēšana un ēdiens Keiptaunā



Braai- tusiņš ar uz uguns gatavotu ēdienu. Mēs to parasti saucam par šašliku:) Keiptaunā gan neviens īsti šašliku (marinētu gaļu uz iesmiem) netaisa, bet uz uguns liek visu ko iedomājas- sākost ar desām, steiku, maizi un dārzeņiem.


Pioki - čuguna podiņš ar trīs kājām. Kaut kas līdzīgs čuguna katliem, kur mēs mēdzam ekskursiju zupu varīt. Tikai šim ir 3 kājiņas, līdz ar to nav nepieciešama konstrukcija, kas notur katliņu virs uguns. Šoreiz mums podiņā tika gatavotas mīdijas.


Jūras vēži - Cray fish- vietējā delikatese. Mums tiešām bija paveicies tikt pie jūras vēžiem, ko ir atļauts medīt/ ķert tikai sezonā un atļauja nav no tām lētākajām. Mēs paši viņus neķērām, tos mums atveda ciemiņi.



Dienvidāfrikāņu iecienītakais pasākums ir BRAAI, ko organizē jebkururā laikā, kad vien uznāk tāda vēlme. Mums ir draugi, kuri ikdienā mēdz gatavot uz uguns- tikai tāpēc, ka tas ir forši! Vieta arī var mainīties pēc apstakļiem. Parasti šādu pasākumu organizē mājās, jo, ņemot vērā laikapstākļus un uguns nedrošību Keiptaunā (īpaši vasarā), braai ir atļauts tikai noteiktās vietās. Parsti pasākums ir "bring & braai" kur katrs ciemiņš atnes to ko pats ēdīs un dzers, bet mājnieki nodrosina vietu, uguni un kādu uzkodu/ salātus.


Un ja vēl tam visam pa virsu pievieno baseinu- tad pasakums ir izdevies!:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru