ceturtdiena, 2013. gada 24. janvāris

Diena 2: Keiptaunas centrs un V&A Waterfront


Tā nopietni, šī ir pirmā diena Keiptaunā un būtu labi uzzināt tās vēsturi, kā arī iepazīt ielas, kur un kāpēc iet vai, tieši otrādi, neiet;)
Keiptaunas izstaigāšana kājām aizņem pāris stundas. Pirmsākumā bija "dārzs", ko tagad sauc par Kompānijas dārzu un vienlaikus, tas kalpo par pilsētas galveno parku:). Tiem, kam patīk dzīvnieciņi, vēlams paņemt līdzi pāris reikšavas zemesriekstu, kas labi iet pie sirds parka vāverēm. Parkā un tuvākajā parka apkārtnē atrodas arī Dienvidāfrikas dabas muzejs, mākslas galerija, Bertrams māja (paraugs, kā Keiptaunā dzīvoja 18gs.), Dārza nams, jeb prezidenta Keiptaunas mītne un parlaments. 
Pilsētas vēsturē svarīgs ir arī Zaļais tirgus laukumu un Labās Cerības cietoksnis, kas būvēts jūras ceļu aizsardzībai. Jāatzīst, ka cietoksnis, mūsu- Eiropiešu acīm šķitīs visai mazs un necils. 
Vēlāk caur Malajiešu kvartālu (Bo-Kaap) dosimies uz Viktorijas un Alfrēda krastmalu, kas ir gan izklaides, gan iepirkšanās centrs. Krastmalā atrodas vairāki intereses vērti objekti: Keiptaunas panorāmas rats un Divu okeānu okeanārijs, kur ispējams sastapties aci pret aci ar haizivi. No šejienes attiet arī prāmis uz Robben salu – UNESCO pasaules mantojuma sarakstā- kur Nelsons Mandela (Nobela miera prēmijas laureāts) pavadīja lielāko daļu no saviem 27 gadiem ieslodzījumā.  
Netālu no krastmalas atrodas Millenium, jeb Green Point parks, kas izvietots pie Keiptaunas stadiona.

Kompānijas dārzs, Keiptauna

Parlaments

Bo-Kaap

V&A Waterfront

Two Oceans okeanārijs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru