ceturtdiena, 2013. gada 31. janvāris

Diena 4: Kāpiens Galda kalnā


Mums šī diena ietrāpījās Ziemassvētkos- 25.decembrī.  laikapstākļi bija ideāli- neliels mākonītis uz vienas galda kraujas, kas pasargāja no nezēlīgās Āfrikas saules. Agri no rīta devāmies ceļā, lai iekarotu slaveno Galda kalnu, kas 2011.gadā ieguvis pasaules atzinību, ka viens no 7 pasaules dabas brīnumiem. Galda kalna augstākais punts ir 1089m virs jūras līmeņa. 
Kāpienam vienā virzienā ieteicams atvēlēt 3,5 stundas. Protams, var uzkāpt ātrāk, bet taču kāpjam, lai izbaudītu!!! Lūdzu, ņemiet vērā, ka vietām pakāpieni būs visai stāvi un kāpējiem jābūt fiziski spējīgiem. Šeit, tāpat kā visur Dienvidāfrikā, jārēķinās, ka visas aktivitātes notiek uz savu atbildību - nepārvērtējiet savas spējas. Lai gan Glada kalns nav pārāk auksts un mūsu izvēlētā Platteklip taka pārāk sarežģīta- spēja izvērtēt un sadalīt savus spēkus kāpiena laikā ir būtiska. 
Šajā kāpienā mēs bijām 6 + gids un visi bijām pietiekami drosmīgi pievarēt Galda kalnu. Apsveicu! Pēc uzkāpšanas Galda kalnā jūs uz to skatīsieties pavisam citām acīm:).
Tiem, kam kalns šķitēs pārāk augsts kāpšanai būs iespēja izmantot funikulieri. Lūdzu, ņemiet vērā, ka stipra vēja apstākļos funikulieris nestrādā.
Svarīgi: ērti apavi, dzeramais ūdens, sauļošanās krēms un vējjaka. 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru