otrdiena, 2013. gada 5. februāris

Diena 6: No pustuksneša uz lietus mežiem

No rīta labi izgulējušies bijā gatavi doties uz Kango stalaktītu un stalagmītu alām. Labi, ka mēs izbraucām laicīgi un dabūjām biļetes uz nākamo ekskursiju alās, jo pēc padsmit minūtēm meitene mikrafonā ziņoja, ka nākamā tūre pieejama tikai pulksten vienos pēcpusdienā. 
Kango alas, Oudtshoorn. Paldies Arvim par bildi.
 Alās ir pieejamas diva veida ekskursijas- standarta un piedzīvijumu tūres. Standarta tūre ir vienkārša (stunda), piedzīvojumu tūrē jāspraucas pa šaurām un šmaugām vietām (pusotra stunda). Ja izvēlieties piedzīvojumu tūri rēķinieties, ar papildus laiku un nošmulētu apģērbu.

Pēc skaistas pastaigas pa Kango alām, devāmies iepazīt strausu audzēšanas īpatnības- kā nekā Oudtshoorn sauc par Strausu galvaspilsētu. Strauss izrādās ir dikti ineteresants putns un  nebūt nebāž galvu smiltīs, kad sabaidīts:) Drosmīgākajiem (un ar svaru zem 75kg) piedāvā pat izjāt ar strausu. Diemžēl mums šī laime nespīdēja, jo diena bija ļoti karsta un jājam-putnam draudēja pārkaršana. Temperatūra ap +40 grādiem celsija.
Pēc strausu audzētavas apmeklējuma devāmies uz Cango wildlife ranch, kas būtība ir mikslis starp zoodārzu un iestādi, kur glābj retas sugas. Bija iespēja paskatīties acīs baltajam lauvan, Bengālijas tīģerim, gepardam un leopardam. Vai jūs ziniet kā atšķirt gepardu no leoparda? :D

Pēc tik saspringtas un karstas priekšpusdienas devāmies ceļā uz Tsitsikamma reģionu, kas atrodas jau lietus mežu zonā. Grūti iedomāties, ka stundas brauciens šķir tik dažādas dabas zonas: karstu pustuksnesi un vēsus lietus mežus. Mums to izdevās izbaudīt uz savas ādas pilnībā, jo lietus mežos tiešām lija. 

Tā kā mums programmā todien nekas vairāk nebija paredzēts nolēmām piestāt pa ceļam Naiznā (Knysna), kas pazīstama ar austeru audzēšanu. Protams, nolēmām noprovēt slavenās Naisnas austeres. Diemžēl mums nepaveicās, jo kādu neizskaidrojamu iemeslu dēļ visos restorānos austeres bija izmārdotas. Nāksies mums brauk uz Naiznu vēlreiz. Pēc vakariņām devāmies uz savām naktsmājām pie pasaulē augstākā komerciālā gumijlēkšanas tilta. Bet par to jau nākamajā dienā;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru