pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Diena 5: Caur Montagu uz Oudtshoorn

Paarl kalni. paldies Arvim par bildi.

Pēc iepreikšējās dienas lielā kāpiena šodien ir plānots garš pārbrauciens uz 400km attālo Oudtshoorn pilsētu. Braucām mēs pa N1 garām Paarl pilsētiņai un pāri Du Toits Kloof kalnu pārejai. Šodien mūs kalnu pārejas priecēs pa pilnam:)

Lai jokļūtu uz Montagu pilsētiņu, mums bija jābrauc cauri vairākiem vīna reģioniem- Paarl, Wellington, Robertson un kā tad tādā gadījumā nenobaudīt vietējo ražojumu?!? Sākām mēs ar Rooiberg vīna darītavu un vēlāk izbaudījām Klipdrift brendija degustāciju - ražots tomēr no vīna produkta :D

Kad nonācām pie Montagu karstajiem avotiem bija jau pēcpusdiena! Diemžēl nolēmām izlaist peldi karstajos minerālajos avotos, jo attiecīgā atpūtas vieta bija pārblīvēta ar cilvēkiem un mēs nebūtu to izbaudījuši. Jāatceras, ka mūsu brauciens notika pašā gada nogalē, kas ir visiecienītākais atpūtas laiks. Salīdzinājumam: iedomājieties, ja Jāņi un Ziemassvētki būtu salikti kopā jūnija vidū + pēc pāris dienām būtu Jaunais gads :). 

Ap šo laiku bijām arī izsalkuši un nolēmām iegriezties kādā vietējā ēstuvē, kur tiešām bija jauki un garšīgi, turklāt piedāvāja arī vietējā alus brūvējumu, kas nemaz netraucēja, jo diena bija karsta. Pilniem punčiem turpinājām ceļu uz Oudtshoorn, braucot pa R62- garāko vīna ceļu pasaulē, piestājot skaistākajās kalnu pārejās. 

Dienvidāfrikā ir ierasts redzēt nestandarta ceļa zīmes- vajag zīmi ar pingvīnu? Uzliks! Vajag zīmi, ka nedrīkst stopot? Uzliks! Vajag brīdinājumu, ka ceļu var šķērsot aizsargājams krupis? Arī tādu uzliks! Šoreiz mēs sastapāmies ar brībinājuma zīmi, ka ceļu var šķērsot bruņurupuči- un kā reize vienu tādu bruņurupuci arī satikām:)

Savās naktsmājās Oudtshoorm mēs ieradāmies vakarā jau pēc darba laika beigām un plānotais brauciens uz Cango alām bija jāatliek uz nākošās dienas rītu.

Du Toits Kloof pāreja. Paldies Arvim par bildi

Klipdrift - taupīsim ūdeni!!!

Montagu kalni. Paldies Arvim par bildi

Montagu karstie avoti. Paldies Arvim par bildi.

Route 62 kalna pāreja

Glābjam bruņurupuci uz R62


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru