piektdiena, 2013. gada 8. februāris

Diena 7: Iekaramie tilti, ziloņi un Naizna

Iepriekšējā vakarā esam sarunājuši, ka brokastosim visi kopā un apēdīsim to, kas nu kuram ir aizķēries:). Esam savākušies uz brokastīm gandīz pilnā sastāvā, izņemotvienu no mūsu dāmām, kura izrādās izmantoja izdevību un devās apskatīties kā izskatās viens no pasaules gumijlēkšanas tiltiem. Tā kā mūsu ceļojums iekrita karstākajā tūrisma sezonā, lēkšana ar gumiju jau sākās 7.30 no rīta! Pēc brokastīm arī mēs pārējie aizgājām paskatīties uz tiem dullajiem, kas lec. nevien no mums "nesaņēmās":).
Blaukraans tilts
No Bungy tilta devāmies apskatīt Stormsriver iekaramos tiltus, kas atrodas Tsitsikamma dabas parkā.

Stormsriver iekaramie tilti

Izstaigājuši tiltu taku un izpildījuši šīs dienas fizisko aktivitāšu dozu, dodamies apskatīt un aptaustīt Naiznas ziloņus. Kā tad bez ziloņiem Āfrikā!!!

Šie ziloņi ir bāreņi un atstumtie, ko viņu pašu suga nav pieņēmusi un tamdēļ ir cilvēku izloloti un uzaudzināti. Lai gan ziloņi ir pieradinātie, tie joprojām ir dzīvnieki un ciemojoties pie ziloņiem ir jāievēro drošības noteikumi. Sākumā, katrs no mums nopērk spainī ar dārzeņiem un augļiem, ar ko pielabināties šiem milzeņiem. Pieņemu, ka tie ir dārgākie dārzeņi un augļi, ko man ir nācies Dienvidāfrikā pirkt :) Ziloņiem protams iztukšot tādus mazus spainīšus daudz laika nevajag. Kolīdz spainīši tukši viņiem interese par ciemiņiem zūd un nu mēs varam ziloņu uzraugu klātbūtnē ziloņus aptaustīt un kārtīgi apskatīt.

Naiznas ziloņu parks
Pēc pamatīgiem iespaidiem dodamies uz Naiznas pilsētiņu, kas ir viena no slavenākajām atpūtnieku pilsētiņām Dienvidāfrikā. Jāatzīst, ka latviešiem naiznas popularitāti ir pagrūti saprast. Kāpēc? Tāpēc, ka dienvidāfrikāņiem mežš ir ekskluzīva dabas parādība un tieši meži, ūdens un vēsais klimats viņus fascinē! Naiznā katrs gāja, kur pašam patīk un izbaudīja to, kas patīk. Turklāt šoreiz arī austeres bija dabūjamas!:) 


Pirms atvadījāmies no Naizas, vēl paspējām nopirkt vakariņām pārtiku. Šovakar ieplānots braai- gaļas cepšana uz uguns dienvidāfrikāņu gaumē.  Bija garšīgi:)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru